Kuracie stehná so zemiakovými mesiačikmi
- Celkový čas 1 h 30 min
- 10 min
Príprava - 1 h 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
8 Kuracie stehná
5 g Paprika
2 čl Provensálske korenie
2 čl Hnedý cukor
Soľ, korenie
10 cl Olivový olej
8 Zemiaky
2 čl Sušená petržlenová vňať
2 čl Čili korenie
Príslušenstvo
Oddeľovač Gril
Príprava
Krok 1 /5
Poklepaním na kuracie stehná papierovou utierkou ich usušíme. Dáme ich do veľkej misy.
Krok 2 /5
V malej miske zmiešame 3 g papriky, provensálskeho korenia, hnedého cukru, soli a korenia. Pridáme 40 ml olivového oleja do misy s kuraťom a posypeme korením. Miešame dovtedy, kým nie je kura úplne pokryté.
Krok 3 /5
Umyjeme zemiaky a nakrájame ich na mesiačiky. Dáme ich do veľkej misy. Pridáme 60 ml olivového oleja, 2 čajové lyžičky papriky, petržlenovej vňate, čili, soli a korenia a dobre premiešame, aby sme zemiaky pokryli koreninami.
Krok 4 /5
Vložíme grilovaciu dosku a oddeľovač do spotrebiča. Stlačíme tlačidlo Sync a pre P1 vyberieme režim HRANOLKY. Pre P2 vyberieme režim PEČENÁ KURČA. Najprv pridáme polovicu zemiakových mesiačikov. Keď zaznie časovač, na druhú stranu oddeľovača dáme 4 kuracie stehná a obnovíme varenie. Po 10 minútach kura obrátime a pokračujeme vo varení.
Krok 5 /5
Po uvarení zopakujeme proces s druhou dávkou.