Kuracie stehná Tandoori
- Celkový čas 2 h 30 min
- 15 min
Príprava - 15 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
12 Kuracie stehno
2 pl Pasta tandoori
200 g Biely jogurt
2 Cesnak
1 pl Čerstvý zázvor
1 Citrón
Soľ
Olej v spreji
Príprava
Krok 1 /6
Vo veľkej mise zmiešame pastu tandoori (alebo mleté korenie tandoori), jogurt, cesnak, zázvor, citrónovú šťavu a štipku soli, aby sme vytvorili marinádu. Do marinády pridáme kuracie stehná a uistíme sa, že sú všetky dobre obalené. Prikryjeme a necháme marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc, aby sa chute dobre vstrebali.
Krok 2 /6
Kuracie stehná vyberieme z marinády a prebytok vyhodíme.
Krok 3 /6
Stehná dáme do spotrebiča. Ak je to možné, stehná pred pečením zľahka potrieme olejom v spreji. Zatvoríme spotrebič a začneme piecť.
Krok 4 /6
V polovici pečenia stehná obrátime, aby sa rovnomerne upiekli.
Krok 5 /6
Oboma rukami otvoríme rukoväť a vyberieme kuracie stehná.
Krok 6 /6
Kuracie stehná tandoori podávame s mesiačikmi citrónu, ryžou basmati a osviežujúcou omáčkou raita. Dobrú chuť!