Kura s krémovou rajčinovou omáčkou a grilovanou zeleninou
- Celkový čas 40 min
- 20 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
400 g čerstvé alebo konzervované pasírované rajčiny
150 g Červená cibuľa
2 strúč. Cesnak
8 cl Biele víno
1 pl Sušený tymián
1 čl Paprika
Soľ, korenie
10 cl Šľahačková smotana
400 g Cukety
200 g Veľké pečiarky
1.5 pl Olivový olej
Soľ, korenie
550 g Kuracie filety (4 filety)
0.5 čl Soľ
0.5 čl Sušený tymián
0.5 čl Paprika
0.5 čl Mletý cesnak
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /5
Nalejeme pasírované rajčiny na plech na pečenie. Olúpeme a nasekáme cibuľu a strúčiky cesnaku, pridáme ich na plech spolu s bielym vínom, tymiánom, paprikou, soľou a korením.
Krok 2 /5
Rozložíme kuracie filety na plech. Zmiešame soľ, tymián, papriku a mletý cesnak a zmes korenia natrieme na kuracie filety z oboch strán. Filety rozložíme v omáčke vedľa seba.
Krok 3 /5
Umyjeme cukety a hríby. Nakrájame cukety pozdĺžne na plátky veľké asi 1 cm. Nakrájame hríby na hrubé prúžky. Všetko dáme do nádoby, pridáme olivový olej, soľ a korenie a premiešaním zeleninu obalíme.
Krok 4 /5
Otvoríme gril v režime Celé jedlo a umiestnime plech na pečenie. Nastavíme bočný termostat do polohy 3. Po predhriatí poukladáme zeleninu na grilovaciu dosku (budeme to musieť urobiť vo viacerých dávkach) a varíme 5 minút z každej strany.
Krok 5 /5
5 minút pred skončením doby varenia zeleniny obrátime kuracie filety, pridáme krém a zamiešame. Varíme ďalších 5 minút, potom podávame kuracie filety a omáčku s grilovanými cuketami a hríbmi.