Krupicový koláč
- Celkový čas 55 min
- 10 min
Príprava - 45 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
8 os.
35 cl Kyslá smotana 20%
270 g Krupica semolina
3 Vajcia
240 g Cukor
1 g Vanilkový extrakt
2 čl Jedlá sóda
12 g Maslo
Príslušenstvo
Flex metla
Príprava
Krok 1 /7
Rúru predhrejte na (170/175 stupňov) s ventilátorom.
Krok 2 /7
V mise prístroja zmiešajte kyslú smotanu a krupicu. Stlačte "Štart". Na konci programu preneste zmes do samostatnej misky.
Krok 3 /7
Do umytej misy stroja dajte vajcia, cukor, vanilku a jedlú sódu. Stlačte "Štart".
Krok 4 /7
Do mixovacej nádoby stroja pridajte k rozšľahaným vajciam zmes kyslej smotany a krupice. Stlačte "Štart".
Krok 5 /7
Koláčovú formu vymažte maslom. Nalejte do nej cesto.
Krok 6 /7
Pečte v predhriatej rúre 45 minút s ventilátorom.
Krok 7 /7
Koláč nechajte vychladnúť.