Pekanový koláč
- Celkový čas 1 h 18 min
- 20 min
Príprava - 28 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
1 Linecké cesto
60 g Maslo
60 g Med
120 g Javorový sirup
3 Vajce
60 g Smotana na varenie
90 g Hnedý krupicový cukor
1 štip. Soľ
150 g Pekanové orechy
Príprava
Krok 1 /6
Vyvaľkáme linecké cesto a dáme ho do vymastenej 24 cm koláčovej formy alebo na dierovaný rošt. Popicháme základ koláča vidličkou, aby sa počas predpečenia nenafúkol.
Krok 2 /6
Formu dáme do spotrebiča. Začneme piecť, aby sa cesto predpieklo. Skontrolujeme, či sa cesto nenafúkava, a v prípade potreby ho popicháme vidličkou.
Krok 3 /6
V mikrovlnnej rúre rozpustíme maslo v miske. Pridáme med, javorový sirup a vajcia. Vyšľaháme dohladka, potom pridáme smotanu, cukor a soľ. Dobre premiešame a necháme 30 minút odstáť. Na základ koláča poukladáme vlašské orechy, zmes premiešame a potom prelejeme na orechy.
Krok 4 /6
Koláč dáme do spotrebiča. Začneme piecť.
Krok 5 /6
V polovici pečenia otvoríme rukoväť oboma rukami, aby sme skontrolovali, či je koláč upečený, a v prípade potreby ho kvôli rovnomernému upečeniu otočíme.
Krok 6 /6
Po upečení otvoríme rukoväť oboma rukami, koláč opatrne vyberieme a a pred vybratím z formy ho necháme vychladnúť na drôtenom rošte.