Revani (grécky krupicový koláč)
- Celkový čas 32 min
- 20 min
Príprava - 12 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (6)
Suroviny
6 os.
4 Vajcia
110 g Cukor
1 čl Vanilka
125 g Maslo
100 g Krupica
100 g Múka
10 g Prášok do pečiva
0.5 Citrón
80 g Pistácie
450 g Cukor
45 cl Voda
0.5 Citrón
1 tyč. Škorica
1 pl Med
Príslušenstvo
Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /8
Začnite prípravou sirupu, aby mal čas vychladnúť. V hrnci zmiešajte vodu s cukrom, potom pridajte citrónovú kôru, škoricu a med. Priveďte do varu, znížte teplotu a slabo varte 10 minút. Zložte z ohňa a nechajte vychladnúť.
Krok 2 /8
Vajcia s cukrom šľahajte pomocou mixéra so šľahacím nadstavcom alebo elektrického mixéra asi 5 minút, kým zmes nezíska bledú a penivú konzistenciu.
Krok 3 /8
Za stáleho šľahania postupne pridávajte rozpustené maslo (nie príliš horúce) a vanilkový extrakt.
Krok 4 /8
Do misky preosejte jemnú krupicu, múku a prášok do pečiva. Dobre premiešajte. Pomocou stierky jemne vmiešajte do zmesi vajec a cukru tieto suché prísady, kým nevznikne hladké cesto.
Krok 5 /8
Príslušenstvo na pečenie Optigrill vymažte maslom a nalejte doň cesto.
Krok 6 /8
Zatvorte gril a zapnite ho. Automaticky sa vyberie program Manual. Tlačidlom M vyberte oranžové nastavenie a stlačte OK. Po dokončení predhrievania pečte 12 minút. Špičkou noža skontrolujte, či je jedlo upečené – mala by vyjsť čistá.
Krok 7 /8
Horúci koláč rovnomerne polejte vychladnutým sirupom, pričom dbajte na to, aby sa sirup dobre vsiakol.
Krok 8 /8
Nechajte koláč nasiaknuť sirupom a úplne vychladnúť. Pred podávaním ozdobte rozdrvenými pistáciami.