Karfiolové steaky s mrkvovou slaninou
- Celkový čas 1 h 43 min
- 33 min
Príprava - 40 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 Veľká hlávka karfiolu
7 cl Olivový olej
2 Citróny
2 strúč. Najemno nasekaný cesnak
1 čl Med
Soľ, korenie
4 cl Sójová omáčka
1 pl Javorový sirup
1 pl Tahini
0.5 pl Paprika
1 pl Mletý cesnak
3 Mrkva
1 štip. Čili korenie
15 g Nasekaná čerstvá petržlenová vňať
Príslušenstvo
Oddeľovač Gril
Príprava
Krok 1 /7
Zbavíme karfiol listov. Rozrezaním stonky vytvoríme plochý základ na umiestnenie karfiolu na dosku na krájanie. Veľkým, dobre naostreným nožom nakrájame na plátky hrubé asi 2 cm.
Krok 2 /7
V malej miske zmiešame olivový olej, citrónovú kôru a šťavu, cesnak a med. Každý karfiolový steak potrieme z jednej strany olivovým olejom a citrónovou šťavou. Dochutíme soľou a korením.
Krok 3 /7
Vo veľkej mise zmiešame spolu sójovú omáčku, olivový olej, javorový sirup, tahini, papriku, mletý cesnak, soľ a korenie.
Krok 4 /7
Ošúpeme mrkvy. Škrabkou šúpeme mrkvy zhora nadol, aby sme vytvorili slaninové prúžky s veľkosťou plátkov.
Krok 5 /7
Prúžky mrkvy vložíme do misy a marinujeme aspoň 30 minút.
Krok 6 /7
Vložíme grilovaciu dosku a oddeľovač do spotrebiča. Stlačíme tlačidlo Sync a vyberieme režim ZELENINA pre P1. Pre P2 vyberieme režim MÄSO. Najprv pridáme polovicu steakov na jednu stranu oddeľovača a začneme variť. Keď zaznie časovač, steaky obrátime a natrieme omáčkou druhú stranu steakov. Na druhú stranu oddeľovača poukladáme prúžky mrkvy a pokračujeme vo varení.
Krok 7 /7
Po dokončení zopakujeme proces s druhou dávkou. Uvarené steaky posypeme čili a nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s plátkami „slaniny“.