Grilované karfiolové steaky s dálom z červenej šošovice
- Celkový čas 1 h
- 20 min
Príprava - 40 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
180 g Mrkva (približne 1 veľká)
180 g Žltá cibuľa (približne 1)
1 strúč. Cesnak
2 pl Olivový olej
2 čl Mletá kurkuma
1 čl Mletá rasca
1.5 čl Koriandrové zrnká
1.5 čl Mletý zázvor
1 strúč. Kardamóm
1 Klinček
1.4 kg Karfiol (približne 1 veľký)
1 čl Mletý cesnak
1.5 čl Paprika
0.5 čl Čili vločky
1 čl Mletá rasca
3 pl Olivový olej
Soľ
450 g Červená šošovica
60 cl Kokosové mlieko
60 cl Pasírované rajčiny
30 cl Vriaca voda
1 zvä. Čerstvý koriander
90 g Grécky jogurt
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /5
Ošúpeme mrkvy, cibuľu a olúpeme strúčik cesnaku. Nasekáme ich nožom a dáme do rúry s olejom, kurkumou, rascou, koriandrovými zrnkami, zázvorom, rozdrveným strukom kardamómu, klinčekmi a soľou.
Krok 2 /5
Otvoríme gril v režime Celé jedlo a umiestnime plech na pečenie. Nastavíme bočný termostat do polohy 3. Po predhriatí varíme zeleninu 5 minút, pričom ju raz alebo dvakrát premiešame.
Krok 3 /5
Medzitým vykrojíme z jadra karfiolu steaky hrubé asi 1,5 cm. Zmiešame mletý cesnak s paprikou, čili, rascou, olivovým olejom a soľou a touto zmesou obalíme obe strany karfiolových steakov.
Krok 4 /5
Pridáme na plech na pečenie červenú šošovicu, kokosové mlieko, dužinu rajčín a vriacu vodu. Nakoniec poukladáme na grilovaciu dosku karfiolové steaky. Varíme 35 minút, v polovici karfiolové steaky obrátime a šošovicu pravidelne miešame.
Krok 5 /5
Rozdelíme dál medzi taniere, pridáme karfiolový steak, navrch plnú lyžicu jogurtu a trochu nasekaného koriandra. Okamžite podávame.