Karfiol v bešamelovej omáčke
- Celkový čas 27 min
- 20 min
Príprava - 7 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
2 os.
350 g Karfiolové ružičky
2 Veľké vajcia
25 g Múka
25 g Maslo
33 cl Mlieko
Muškátový oriešok
Soľ
Strúhaný syr
Príprava
Krok 1 /7
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /7
Ružičky karfiolu umyte a rozkrojte na dve polovice.
Krok 3 /7
Do hrnca dajte maslo.
Krok 4 /7
Rozpustite maslo. Pridajte múku a premiešajte. Prilejte studené mlieko a miešajte do zhustnutia. Dochuťte soľou a korením.
Krok 5 /7
Vyberte omáčku z hrnca. Do hrnca nalejte 200 ml vody a karfiol vložte do naparovacieho koša. Osoľte. Navrch dajte vajcia.
Krok 6 /7
Tlakové varenie.
Krok 7 /7
Karfiol, olúpané vajcia, bešamel a syr naskladajte do zapekacej misky. Zapečte pod grilom a servírujte.