Hovädzie špízy v teriyaki omáčke
- Celkový čas 28 min
- 20 min
Príprava - 8 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
300 g Syr Comté (alebo podobný polotvrdý syr)
18 tenký plátok Hovädzie carpaccio
10 cl Sójová omáčka
6 pl Med
10 cl Teriyaki omáčka
Drevené špízy
Príprava
Krok 1 /5
Odstránime kôru zo syra a nakrájame ho na 1,5 cm kocky. Na 12 špízov navlečieme kúsky syra a obložíme carpacciom. Zmiešame sóju s medom a marinujeme kebaby v zmesi 1 hodinu v chladničke.
Krok 2 /5
Špízy dáme do spotrebiča. Začneme piecť.
Krok 3 /5
V polovici pečenia špízy obrátime.
Krok 4 /5
Medzitým si v malom hrnci alebo mikrovlnnej rúre zľahka zohrejeme teriyaki omáčku.
Krok 5 /5
Otvoríme rukoväť oboma rukami a vyberieme špízy zo spotrebiča. Potrieme ich teriyaki omáčkou. Dobrú chuť!