Losos v kôprovej smotanovej omáčke
- Celkový čas 15 min
- 15 min
Príprava - 0 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
6 plátok losos
0.5 zväzok kôpru
1 ks cibuľa, najemno nakrájaná
3 pl citrónová šťava
citrón
2 strúč. nasekaný cesnak
soľ a korenie
75 ml olivový olej
180 ml nízkotučná kyslá smotana
Príprava
Krok 1 /5
Do mixéra vložíme kôpor, cibuľu, citrónovú šťavu, citrónovú kôru, cesnak a polovicu soli a korenia (po pol čajovej lyžičke). Mixujeme, kým všetko nebude jemne nasekané. Do stále zapnutého mixéra opatrne prilievame olej, kým sa rovnomerne nepremieša.
Krok 2 /5
Zmes rozdelíme na polovice.
Krok 3 /5
Prvú polovicu zmiešame s kyslou smotanou a odložíme bokom. Dochutíme lososa zvyškom soli a korenia, potom potrieme druhou polovicou kôprovej omáčky.
Krok 4 /5
Zapneme gril. Na grile vyberieme program Ryba a stlačíme OK. Zľahka naolejujeme grilovacie dosky. Po dokončení predhriatia dáme losos na gril a sklopíme poklop.
Krok 5 /5
Losos podávame s omáčkou, ktorú sme si odložili nabok.