Karamelizované kuracie stehienka so zázvorom a pečenou kukuricou
- Celkový čas 1 h 5 min
- 10 min
Príprava - 25 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
4 os.
2 pl Tekutý med
6 pl Sójová omáčka
3 pl Omáčka yakitori
1 pl Sezamový olej
0.5 pl Čerstvý zázvor
0.5 Jarná cibuľka
2 Klasy vákuovo balenej kukurice
8 Kuracie stehienka (cca. 1 kg)
Koriander
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /8
Vo veľkej miske zmiešame med, sójovú omáčku, omáčku yakitori a sezamový olej. Nastrúhame a pridáme zázvor. Zelenú časť jarnej cibuľky nakrájame na veľmi tenké plátky. Pridáme ich do misy. Zľahka ochutíme korením.
Krok 2 /8
Nakrájame kukuričné klásky na 3 cm hrubé kúsky.
Krok 3 /8
Do marinády pridáme kuracie stehná a kukuričné klásky. Dobre ich premiešame, aby sa obalili v omáčke.
Krok 4 /8
Necháme marinovať 30 minút.
Krok 5 /8
Kuracie stehienka a kukuricu poukladáme na plech na pečenie. Pridáme marinádu. Plech umiestnime do strednej polohy v rúre.
Krok 6 /8
Zapneme prístroj. Zvolíme program ROAST na 200 °C a nastavíme čas pečenia na 25 minút. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 7 /8
Ak omáčka po uvarení príliš zhustne, pridáme na plech trochu vody.
Krok 8 /8
Stehienka a kukuričné klásky dáme do misky, pridáme omáčku, posypeme nasekaným koriandrom a podávame horúce. Podávame s obyčajnou ryžou.