Rybacie koláčiky
- Celkový čas 2 h 15 min
- 10 min
Príprava - 45 min
Varenie - 1 h 20 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
22 cl Mlieko 3,2%
1 pl Pšeničná hladká múka
30 g Cukor
6 g Sušené droždie
400 g Pšeničná hladká múka
50 g Maslo
1 Vajcia
1 Žĺtok
1 štip. Soľ
300 g Morský okúnik
1 Cibuľa
150 g Varená ryža
45 g Maslo
5 g Byliny
2 štip. Soľ
2 štip. Korenie
20 g Maslo
1 cl Rastlinný olej
Príslušenstvo
Flex metla Hák na cesto
Príprava
Krok 1 /15
Zohrejte mlieko v hrnci na 30-35 stupňov.
Krok 2 /15
V mlieku rozmiešajte cukor, 1 lyžicu múky a droždie, nechajte na teplom mieste 12-15 minút odstáť. Na povrchu by sa mala objaviť pena s bublinkami.
Krok 3 /15
Múku preosejte cez sito do samostatnej misy.
Krok 4 /15
V panvici rozpustite maslo.
Krok 5 /15
Do misky stroja vložte vajcia. Stlačte "Štart".
Krok 6 /15
Do misy prístroja s vajcami nasypte múku, mlieko s droždím, maslo a štipku soli. Stlačte "Štart".
Krok 7 /15
Cesto zotrite stierkou zo stien. Stlačte "Štart".
Krok 8 /15
Cesto preložte do samostatnej misy, prikryte kuchynskou utierkou a dajte na teplé miesto na 60 minút kysnúť.
Krok 9 /15
Filet z ryby bez kostí a bez kože nakrájajte na malé plátky 1 cm. Zmiešajte všetky ingrediencie v samostatnej miske a dochuťte korením a bylinkami.
Krok 10 /15
Rúru predhrejte na 170 stupňov.
Krok 11 /15
Hotové cesto rozdeľte na porcie s hmotnosťou 70-80 g, vyvaľkajte z nich guličky. Vyvaľkajte valčekom na priemer 10 cm.
Krok 12 /15
Na kolieska rozotrite rybiu zmes. Zaistite okraje a tvar.
Krok 13 /15
Plech vymažte rastlinným olejom, koláčiky rozložte na plech. Prikryte kuchynskou utierkou a nechajte 20-30 minút odpočinúť.
Krok 14 /15
Koláčiky vložte do rúry a pečte 17-20 minút.
Krok 15 /15
Hotové koláčiky potrite trochou masla, prikryte kuchynskou utierkou a nechajte vychladnúť.