Jahňacie kotlety s chermoulou
- Celkový čas 21 min
- 15 min
Príprava - 6 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
30 g Petržlenová vňať
30 g Koriander
2 strúč. Cesnak
1 čl Rasca
1 čl Paprika
1 čl Čili vločky
1 Citrónová šťava
20 cl Olivový olej
Soľ, korenie
8 Prvotriedne jahňacie kotlety
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /6
Umyjeme petržlen a koriander, potom ich osušíme a nasekáme veľmi nadrobno. Rozdrvíme cesnak.
Krok 2 /6
Petržlen, koriander a cesnak dáme do misky. Miešame a zároveň bylinky drvíme, ako sa len dá. Môžeme použiť aj paličku a mažiar. Pridáme rascu, papriku, čili vločky, soľ a korenie, a potom dobre premiešame. Vlejeme citrónovú šťavu a olivový olej. Premiešame a odložíme nabok.
Krok 3 /6
Vyberieme jahňacie kotlety z chladničky 30 minút pred varením.
Krok 4 /6
Tesne pred varením premiešame marinádu ešte raz a namočíme do nej stred kotliet.
Krok 5 /6
Dáme ich do fritézy Easy Fry a nastavíme program Gril na 6 minút. Jahňacie kotlety by mali zvnútra zostať ružové. Môžeme ich variť o niečo dlhšie, ak chceme mať mäso dobre prepečené.
Krok 6 /6
Podávame s čerstvým šalátom a zeleninou na pare. Zvyšnú marinádu chermoula podávame ako prílohu v malej miske.