Jablkový koláč Tatin
- Celkový čas 1 h 15 min
- 25 min
Príprava - 35 min
Varenie - 15 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (15)
Tichá teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavošedá EY145810 Easy Fry Compact 3 l teplovzdušná fritéza Tefal čierna EY9428E0 Easy Fry Dual XXL teplovzdušná fritéza Tefal 11 litrov Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Precision EY505815 Čierna Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
2 Zlaté jablká
20 g Maslo
60 g Krupicový cukor
1 pl Voda
0.5 Linecké cesto
Príprava
Krok 1 /8
Jablká ošúpeme, rozpolíme a odstránime jadierka. Každú polovicu jablka nakrájame na štyri rovnaké mesiačiky.
Krok 2 /8
Na panvici pri vysokej teplote. Pridáme maslo. Keď začne získavať orieškovú farbu, pridáme štvrťky jabĺk a necháme ďalších 5 minút, aby získali farbu, pritom ich obraciame.
Krok 3 /8
Vsypeme cukor, rýchlo premiešame a necháme skaramelizovať. Prilejeme vodu, aby sa zmes rozpustila a vytvorila hladký karamel.
Krok 4 /8
Vyfarbené štvrtiny jabĺk rovnomerne rozložíme do koláčovej formy veľkosti zariadenia. Jablká polejeme karamelom.
Krok 5 /8
Cesto vytvarujeme do tvaru disku, pričom dbáme na to, aby bol o niečo širší ako priemer formy. Cesto umiestnime na jablká a prebytočné cesto preložíme smerom dovnútra formy, pričom okraje vložíme medzi jablká a formu. Špičkou noža urobíme do cesta šesť zárezov.
Krok 6 /8
Plechovku vložíme do zariadenia vybaveného tanierom. Začneme piecť.
Krok 7 /8
Pred vybratím z formy nechajte koláč 15 minút vychladnúť.
Krok 8 /8
Dobrú chuť!