Hrebenatky s grilovaným feniklom a šalátom z červenej repy
- Celkový čas 42 min
- 15 min
Príprava - 27 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 Veľký pomaranč
1 Veľký citrón
2 pl Med
3 pl Olivový olej
Soľ, korenie
16 hru. Hrebenatky (približne 350 g bez ulity)
350 g Fenikel (približne 1)
450 g Predvarená ošúpaná červená repa (asi 2 veľké)
10 cl Voda
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /7
Nastrúhame kôru pomaranča a citrónu a vytlačíme ich. Šťavu a kôru dáme do veľkej misy. Pridáme med, olivový olej, soľ a korenie a premiešame.
Krok 2 /7
Hrebenatky vložíme do malej misky, pridáme 4 polievkové lyžice citrusovej zálievky a necháme marinovať v chladničke, kým pripravíme zvyšok.
Krok 3 /7
Umyjeme fenikel a nakrájame ho na plátky veľkosti asi 0,5 cm. Odložíme bokom. Červenú repu nakrájame na 0,5 cm plátky a spolu so 6 lyžicami citrusovej zálievky a vodou ich vložíme na plech.
Krok 4 /7
Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie červenej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí pečieme plátky červenej repy 5 minút. Počas pečenia plátky červenej repy raz obrátime.
Krok 5 /7
Otvoríme Optigrill v polohe Celé jedlo. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Dáme feniklové plátky na grilovaciu dosku (budeme to musieť urobiť v dvoch dávkach) a grilujeme 5 minút z každej strany.
Krok 6 /7
Grilované plátky feniklu vložíme do misky a namiesto nich položíme na grilovací tanier hrebenatky, ktoré grilujeme 7 minút, a v polovici grilovania ich obrátime. Ak sa repa začne príliš karamelizovať, pridáme trochu vody.
Krok 7 /7
Do misky s feniklom pridáme plátky červenej repy a hrebenatky a zalejeme zvyškom citrusovej zálievky. Podávame teplé.