Hrach so slaninou
- Celkový čas 15 min
- 10 min
Príprava - 5 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
6 os.
600 g Lúpaný hrášok (čerstvý alebo mrazený)
1 Ošúpaná sladká cibuľa nakrájaná na tenké plátky
12 plát. Nakrájaná slanina
3 čl Med
1.5 pl Bravčová masť (alebo olej)
150 g Biely chlieb nakrájaný na krutóny
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /6
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /6
Do nádoby dajte bravčovú masť.
Krok 3 /6
Opečte slaninu a krutóny. Vložte do šalátovej misy. Cibuľu a med v nádobe skaramelizujte spolu so 70 ml vody.
Krok 4 /6
Pridajte k slanine. Do nádoby nalejte 2 dl vody, potom vložte hrášok do parného košíka.
Krok 5 /6
Doba varenia: 5 minút
Krok 6 /6
Hrášky primiešajte do cibuľovo slaninovej zmesi. Ochuťte soľou a korením.