Opekané ružičkové kely so slaninou a horčicou
- Celkový čas 50 min
- 20 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
540 g Ružičkové kely
2 pl Olivový olej
1 strúč. Nasekaný cesnak
1 pl Horčica
100 g Predvarená slanina
4 pl Parmezán
Soľ
Príprava
Krok 1 /4
Umyjeme a nakrájame ružičkové kely na 4 kusy. Ochutíme olivovým olejom, cesnakom a horčicou. Zamiešame.
Krok 2 /4
Vložíme zeleninu do spotrebiča vybaveného tanierom. Spustíme proces varenia.
Krok 3 /4
V polovici varenia vyberieme košík a ružičkové kely pretrasieme tak, aby boli chrumkavé zo všetkých strán. Pridáme 150 g slaniny do nádoby 1 a 100 g do nádoby 2. Ak chceme mať kel trochu viac prepečený, mierne predĺžime dobu varenia.
Krok 4 /4
Ružičkové kely si vychutnáme zľahka posypané parmezánom a soľou.