Krémová hubová polievka so slaninou
- Celkový čas 55 min
- 15 min
Príprava - 40 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
1080 g Šampiňóny
2 diel Cibuľa
2 diel Pór, iba biela časť
200 g Údená slanina
20 g Olivový olej
4 g Soľ
4 g Korenie
1200 g Zeleninový vývar
400 g Smotana (30% tuku)
10 g Petržlen
Príslušenstvo
Mixér Sekáčik na bylinky
Príprava
Krok 1 /6
Huby umyte a nakrájajte na štvrťky. Časť si dajte bokom na ozdobu. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na kocky. Bielu časť póru umyte a nakrájajte. Údenú slaninu nakrájajte na kocky.
Krok 2 /6
Na panvici rozohrejte kvapku olivového oleja. Pridajte cibuľu, bielu časť póru, huby, slaninu a 10 minút opekajte. Dochuťte soľou a korením.
Krok 3 /6
Pridajte zeleninový vývar. Prikryte pokrievkou a nechajte 30 minút dusiť.
Krok 4 /6
Vložte obsah panvice do mixéra. Pridajte smotanu. Stlačte Štart.
Krok 5 /6
Petržlen umyte, odstráňte stonky a osušte. Časť listov si odložte na ozdobu a zvyšok nasekajte pomocou sekáčika na bylinky.
Krok 6 /6
Polievku podávajte horúcu. V prípade potreby znovu ohrejte. Ozdobte plátkami húb a posypte petržlenovou vňaťou.