Hovädzie medailóniky s rýchlou béarnskou omáčkou
- Celkový čas 20 min
- 15 min
Príprava - 0 min
Varenie - 5 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
2 os.
Na béarnskú omáčku:
4 estragón
2 Petržlenová vňať
3 ks vaječné žĺtka (stredné)
50 ml biele víno
150 g rozpustené a nesolené maslo, teplé
soľ
kajenské korenie
0.5 ks bio citrón
Na filetu:
4 g hovädzie medailóniky, 120 g
soľ
korenie
Príprava
Krok 1 /3
V prípade spotrebiča OptiGrill vyberieme program Steak a predhrejeme gril s funkciou boostu grilu. Na prípravu omáčky umyjeme estragón a trebuľku, trasením osušíme, vytrháme listy a nasekáme najemno. Umyjeme citrón v horúcej vode, osušíme ho, rozkrojíme napol a vytlačíme šťavu.
Krok 2 /3
V nádobe miešame vaječné žĺtky s bielym vínom nad vodným kúpeľom, pokým nezískajú krémovú konzistenciu. Odoberieme vodný kúpeľ a nádobu z varnej dosky a za miešania pomaly vlievame rozpustené maslo. Primiešame estragón a trebuľku a dochutíme soľou, kajenským korením a citrónovou šťavou.
Krok 3 /3
Hovädzie medailóniky dochutíme soľou, vložíme ich do spotrebiča OptiGrill a ugrilujeme podľa preferencie. Po ugrilovaní dochutíme mäso korením a podávame s béarnskou omáčkou.