Grilovaný rímsky šalát Caesar
- Celkový čas 25 min
- 15 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (5)
Suroviny
4 os.
4 Šalátové listy
3 pl Olivový olej
3 štip. Soľ
120 g Údená slanina
80 g Krutóny
30 g Ančovičky
2 Cesnak
20 g Parmezán
30 g Dijonská horčica
1 Citrónová šťava
6 cl Olivový olej
4 cl Voda
Príprava
Krok 1 /5
Šalát umyte a prekrojte pozdĺžne na polovicu. Šalát na rovnej ploche potrite olejom a osoľte.
Krok 2 /5
Otvorte OptiGrill do polohy Grilovanie (Barbecue). Nastavte bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí položte šaláty rovnou stranou nadol a varte 10 minút.
Krok 3 /5
Medzitým do úzkej nádoby nalejte všetky prísady na omáčku: sardely, cesnak, parmezán, horčicu, citrónovú šťavu, olivový olej a vodu. Ponorným mixérom mixujte, kým nevznikne tekutá omáčka.
Krok 4 /5
Na panvici opečte bravčovú masť. Potom na tej istej panvici opečte krutóny.
Krok 5 /5
Podávajte 2 polovice na osobu, rozdeľte na omáčku, slaninu a krutóny.