Grilované teľacie kotlety so zelenými fazuľami, slaninou a parmezánom
- Celkový čas 35 min
- 15 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
3 pl Olivový olej
1.5 pl Horčica
1.5 pl Whisky alebo koňak (voliteľné)
1.5 pl Sójová omáčka
6 cm Teľacie kotlety s kosťou, 2 cm hrubé (asi 800 g)
900 g Čerstvé zelené fazule
4 strúč. Cesnak
150 g Údená slanina nakrájaná na tenké prúžky
75 g Píniové orechy
25 g Maslo
Korenie
75 g Parmezánové hobliny
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /5
Pripravíme si marinádu na teľacie kotlety: zmiešame olivový olej s horčicou, whisky a sójovou omáčkou. Natrieme jahňacie kotlety z oboch strán a marinujeme v chladničke, zatiaľ čo si pripravíme zvyšok.
Krok 2 /5
Umyjeme a olúpeme zelené fazule. Ak sú veľmi veľké, rozkrojíme ich napoly. Varíme ich 7 minút v kastróle s vriacou osolenou vodou. Scedíme ich a dáme pod studenú tečúcu vodu, aby sa prestali variť.
Krok 3 /5
Olúpeme a najemno nasekáme strúčiky cesnaku a dáme ich s nasekanou slaninou a píniovými orechmi na plech na pečenie.
Krok 4 /5
Otvoríme gril v režime Celé jedlo a umiestnime plech na pečenie. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí pridáme na plech na pečenie maslo a premiešame. Keď je rozpustené, pridáme zelené fazule a ochutíme korením. Dáme jahňacie kotlety na grilovaciu dosku (budeme to musieť urobiť v dvoch dávkach) a varíme 5 minút z každej strany. Počas tejto doby fazule pravidelne miešame.
Krok 5 /5
Keď sú jahňacie kotlety takmer hotové, pridáme k fazuliam parmezánové hobliny a podávame.