Grilované kráľovské krevety s cesnakom a petržlenovo-citrusovým maslom
- Celkový čas 10 min
- 10 min
Príprava - 0 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (9)
Elektrický gril Tefal OptiGrill 2v1 Inox GC772D30 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite XL GC760D30 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite GC750D30 Strieborný/Čierny Elektrický gril Tefal OptiGrill+ XL Snacking & Baking so zapekacou misou GC724D12 Strieborný/Čierny Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
12 ks krevety
100 g maslo
2 strúč. strúčik cesnaku
2 pl petržlenová vňať
1 ks citrón
soľ
korenie
Príprava
Krok 1 /3
Zapneme gril. Vyberieme program Morské plody a stlačíme OK. Keď je gril horúci, krevety dáme na gril a zatvoríme ho. Varíme, kým sa na obrazovke neobjaví „medium well“ (stredne prepečené) alebo svetelná kontrolka sa nezmení na oranžovú.
Krok 2 /3
Medzitým si na nízkom stupni ohrevu rozpustíme maslo v rajnici. Pridáme olúpané a nasekané strúčiky cesnaku, citrónovú šťavu, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie a udržujeme teplé na nízkom stupni ohrevu, kým nie sú krevety hotové.
Krok 3 /3
Krevety podávame s maslovou omáčkou.