Grilované kuracie mäso na grécky spôsob s citrónovými zemiakmi
- Celkový čas 1 h 45 min
- 20 min
Príprava - 55 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
4 Kuracie prsia
2 pl Olivový olej
2 Cesnak
1 pl Sušené oregano
1 pl Sušený tymián
1 Citrón (šťava a kôra)
Soľ a korenie
500 g Zemiaky (Fingerling alebo malé zemiaky) rozkrojené napol
3 pl Olivový olej
2 Citrón (šťava)
1 pl Sušené oregano
Soľ a korenie
Príprava
Krok 1 /8
Pripravíme marinádu na kuracie mäso tak, že v miske zmiešame olivový olej, rozdrvený cesnak, oregano, tymián, citrónovú kôru a šťavu, soľ a korenie. Kuracie prsia obalíme v tejto marináde a necháme odpočívať v chladničke aspoň 30 minút.
Krok 2 /8
Medzitým si pripravíme zemiaky tak, že ich v mise zmiešame s olivovým olejom, citrónovou šťavou, oreganom, soľou a korením.
Krok 3 /8
Kuracie mäso vložíme do spotrebiča a začneme piecť.
Krok 4 /8
Odložíme nabok.
Krok 5 /8
Zemiaky vložíme do spotrebiča a začneme piecť.
Krok 6 /8
Ohrejeme kuracie mäso so zemiakmi na 5 minút.
Krok 7 /8
Oboma rukami otvoríme rukoväť a vyberieme kuracie mäso a zemiaky.
Krok 8 /8
Grilované kuracie mäso na grécky spôsob podávame s citrónovými zemiakmi. Dobrú chuť!