Grilované kuracie balotínky, ružičkový kel s bylinkami, pečené zemiaky, omáčka z červenej papriky
- Celkový čas 55 min
- 15 min
Príprava - 40 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
150 g Kuracie stehná
50 g Ružičkový kel
100 g Zemiak
50 g Červená paprika
0.2 dl Smotana
10 g Tymián
Olej
Soľ
Korenie čierne
Červená paprika sladká
Príprava
Krok 1 /4
Stehná: Kuracie stehná očistíme od kosti, aby sme nemali kožu na nožičke. Potrieme ich pácom, ktorý si pripavíme z oleja, červenej papriky sladkej, soli a korenia. Dáme piecť do Easy Fry Grill & Steam na program kura.
Krok 2 /4
Ružičkový kel: Očistíme ružičkový kel a dáme na program steam na 25 minút počas parenia pridáme tymián.
Krok 3 /4
Zemiaky: Zemiaky v šupke pečieme na programe gril cca 15 minút na 200 stupňoch.
Krok 4 /4
Omáčka z pečenej papriky: Papriku si upečieme v Easy Fry Oven & Grill. Po upečení očistíme a rozmixujeme spolu so smotanou. Dochutíme soľou a čiernym korením.