Chrumkavé malé zemiaky s omáčkou z pečeného cesnaku
- Celkový čas 1 h 5 min
- 20 min
Príprava - 45 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (13)
Tichá teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavošedá Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Čierna EY9428E0 Easy Fry Dual XXL teplovzdušná fritéza Tefal 11 litrov Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
20 strúč. Neolúpaný cesnak
3 čl Olivový olej
1 Žĺtok
1 pl Horčica
180 ml Slnečnicový olej
1 pl Citrónová šťava
1 pl Voda
700 g Baby zemiaky (12 malých zemiakov – kaliber 35)
1 strúč. Olúpaný cesnak
1 vet. Rozmarín
3 pl Slnečnicový olej
1 čl Kukuričná múka
Soľ
Príslušenstvo
Grilovacia mriežka
Príprava
Krok 1 /8
Pripravte si konfitovaný cesnak. Neolúpané strúčiky dajte do misy a pokvapkajte ich olivovým olejom.
Krok 2 /8
Vložte strúčiky cesnaku do fritézy so štandardným plechom. Začnite proces varenia.
Krok 3 /8
Strúčiky olúpte nožom a vyberte dužinu. Dajte bokom.
Krok 4 /8
Zemiaky umyte a nakrájajte ich na mesiačiky, s priemerom približne 1,5 cm.
Krok 5 /8
Medzitým ošúpte a nakrájajte strúčik cesnaku. Rozmarín nasekajte nadrobno. V pomerne veľkej mise zmiešajte nakrájané zemiaky, cesnak, rozmarín, slnečnicový olej, kukuričnú múku a soľ.
Krok 6 /8
Uložte ich do fritézy so štandardným plechom. Začnite proces varenia.
Krok 7 /8
Medzitým si pripravte pečenú cesnakovú majonézu. V malej nádobe vyšľahajte vaječný žĺtok s horčicou, potom za stáleho miešania pomaly pridávajte slnečnicový olej, aby sa majonéza emulgovala. Akonáhle je všetok olej zapracovaný, pridajte citrónovú šťavu, vodu a dužinu z pečeného cesnaku. Pomocou tyčového mixéra zmes rozmixujte do hladka a krémova. Pokiaľ nemáte tyčový mixér, dôkladne premiešajte lyžicou.
Krok 8 /8
Zemiaky a omáčku naaranžujte zvlášť a podávajte.