Francúzsky koláč quiche
- Celkový čas 1 h 34 min
- 15 min
Príprava - 19 min
Varenie - 1 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
2 os.
1 pl Masť alebo rastlinný olej
70 g Na kocky nakrájaná údená slanina
2 Vajcia
200 ml Kyslá smotana
100 ml Mlieko
Soľ, korenie
1 štip. Štipka muškátového orieška
Príslušenstvo
Forma na pečenie
Príprava
Krok 1 /7
Pripravíme si suroviny.
Krok 2 /7
Pokiaľ nemáte formu, vložte do parného košíka papier na pečenie a vytvorte ju.
Krok 3 /7
V mise zmiešame vajcia, smotanu, mlieko, korenie, muškátový oriešok a trochu soli. Nalejeme do formy na pečenie.
Krok 4 /7
Roztopíme masť. Varíme slaninu, občasne premiešame.
Krok 5 /7
Nalejeme do formy na pečenie. Do hrnca vložíme naparovací košík a nalejeme 200 ml vody. Vložíme formu na pečenie pokrytú papierom na pečenie.
Krok 6 /7
Varenie pod tlakom.
Krok 7 /7
Konzumujeme lyžicou, teplé alebo studené.