Quiche lorraine
- Celkový čas 55 min
- 20 min
Príprava - 35 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
6 os.
200 g Údená slanina
1 Vajce
4 Vaječné žĺtka
25 cl Smotana na varenie s 30 % obsahom tuku
Soľ, korenie
2 štip. Mletý muškátový oriešok
1 Linecké cesto
130 g Strúhaný syr
Príprava
Krok 1 /7
Na panvici bez pridaného tuku opekáme slaninu 2 až 3 minúty. Scedíme.
Krok 2 /7
V miske vyšľaháme vajcia a žĺtky, potom pridáme crème fraiche. Dochutíme soľou a korením a pridáme muškátový oriešok. Vyšľaháme dohladka. Odložíme nabok.
Krok 3 /7
Krehké cesto vyvaľkáme do 24 cm tortovej formy. Hrebeňom ukazováka kolmo pevne zatlačíme medzi základom a okrajmi cesta, aby sa vzduch odstránil. Pomocou noža orežeme okraje koláča v rovine plechu, aby sa odstránilo prebytočné cesto.
Krok 4 /7
Základ quiche posypeme uvarenou slaninou. Posypeme strúhaným syrom. Opatrne prilejeme zmes vajec a crème fraiche.
Krok 5 /7
Quiche položíme na mriežku na pečenie. Plech na pečenie umiestnime do najnižšej polohy v rúre.
Krok 6 /7
Zapneme prístroj. Spustíme program BAKE na 180 °C a nastavíme čas pečenia na 35 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 7 /7
Podávame teplé alebo horúce. Podávame so zeleným šalátom.