Quiche lorraine
- Celkový čas 53 min
- 20 min
Príprava - 33 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
1 Linecké cesto
200 g Údená slanina
150 g Syr raclette alebo strúhaný syr Gruyère
4 Vajce
20 cl Šľahačková smotana
0.5 čl Mletý muškátový oriešok
Soľ a korenie
Príprava
Krok 1 /8
Vyvaľkáme linecké cesto a dáme ho do vymastenej 24 cm koláčovej formy alebo na dierovaný rošt. Popicháme základ koláča vidličkou, aby sa počas predpečenia nenafúkol.
Krok 2 /8
Formu dáme do spotrebiča. Začneme piecť, aby sa cesto predpieklo. Skontrolujeme, či sa cesto nenafúkava, a v prípade potreby ho popicháme vidličkou.
Krok 3 /8
Medzitým si na panvici osmažíme údenú slaninu, kým nie je zľahka dohneda, a potom ju osušíme na kuchynskom papieri.
Krok 4 /8
V miske si vyšľaháme vajcia s crème fraîche. Pridáme muškátový oriešok, soľ a korenie a dobre premiešame.
Krok 5 /8
Po predpečení cesta ho nevyberáme zo spotrebiča, ale na základ cesta rozložíme slaninu a vylejeme naň zmes vajec a smotany. Posypeme strúhaným syrom.
Krok 6 /8
Začneme piecť.
Krok 7 /8
V polovici pečenia otvoríme rukoväť oboma rukami, aby sme skontrolovali, či je quiche upečený, a v prípade potreby ho kvôli rovnomernému upečeniu otočíme.
Krok 8 /8
Po upečení otvoríme rukoväť oboma rukami a quiche opatrne vyberieme. Pred nakrájaním a podávaním necháme quiche niekoľko minút odpočívať.