Filety z lososa na thajský spôsob s farebnou zeleninou
- Celkový čas 1 h 20 min
- 30 min
Príprava - 30 min
Varenie - 20 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
4 os.
4 pl Sladká čili omáčka
1 Červená paprika
2 Mrkvy
1 Cuketa
1 pl Olivový olej
50 g Mange tout
50 g Fazuľové výhonky
Soľ, korenie
4 Filety z lososa
10 cl Sójová omáčka s nízkym obsahom sodíka
1 Limetka
0.5 Mletá jarná cibuľka
2 pl Sezamové semiačka
1 Limetka
Koriander
4 strúč. Cesnak
2 čl Strúhaný zázvor
Príprava
Krok 1 /6
Nakrájame filety z lososa na veľké kocky. V miske si zmiešame sójovú omáčku, limetkovú šťavu, nasekaný cesnak a strúhaný zázvor. Pridáme losos, prikryjeme a necháme odstáť 20 minút.
Krok 2 /6
Umyjeme a osušíme papriku, mrkvy a cuketu. Nakrájame papriku na prúžky a vyberieme jadro. Ošúpeme mrkvy a nakrájame ich na malé tyčinky. Nakrájame cukety na tyčinky rovnakej veľkosti. V nádobe zmiešame nasekanú zeleninu s olejom. Pridáme mange tout a fazuľové výhonky. Dochutíme soľou a korením.
Krok 3 /6
Zapneme nádobu č. 1. Na dosku v nádobe č. 1 dáme kocky lososa.
Krok 4 /6
Zapneme nádobu č. 2. V nádobe č. 2 odstránime dosku a dáme do nej zeleninu.
Krok 5 /6
Stlačíme SYNC, aby sa losos aj zelenina dovarili súčasne. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje. V polovici varenia zeleninu premiešame.
Krok 6 /6
Zeleninu a losos dáme na taniere a podávame. Ozdobíme losos sladkou čili omáčkou, jarnou cibuľkou a sezamovými semiačkami. Pokropíme zeleninu limetkovou šťavou a posypeme koriandrom.