Grilované filety s mediteránskou zeleninou
- Celkový čas 50 min
- 20 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
2 Pražma
300 g Zemiak
Cuketa
Baklažán
4 pl Paradajka
4 Cesnak
1 Červená cibuľa
Rozmarín
Tymián
Oregáno
Olivový olej
Citrón
2 pl Biele víno
Soľ
Čierne korenie
Príprava
Krok 1 /10
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /10
Filety osoľte, okoreňte a potrete olejom.
Krok 3 /10
Filety grilujte na programu ryba 4 minuty. Ogrilované mäso vyberte a položte na tanier.
Krok 4 /10
Do zapekacej nádoby Snacking & Baking nalejte olivový olej a zapnete Optigrill na najvyššiu teplotu.
Krok 5 /10
Nakrájajte červenú cibuľu na veľké kocky, cesnak na plátky, baklažán na kocky a cuketu, ktorú zbavíte stredu, nakrájajte na trojhrany.
Krok 6 /10
Zeleninu nasypte do nádoby a restujte.
Krok 7 /10
Pridajte paradajky, restujte, a nakoniec zalejte vínom.
Krok 8 /10
Vo chvíli, keď sa vám víno vyvarí, pridajte späť do nádoby ogrilované filety.
Krok 9 /10
Grill jednoducho prepnete do polohy BBQ a zapnete na stupeň 4. Pridajte varených zemiakov v šupke potretých olejom.
Krok 10 /10
Akonáhle sú zemiaky ugrilované, môžete servírovať.