Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Empanády s lososom, mascarpone a kôprom

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 20 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    35 min
  • Chladenie
    30 min

Suroviny

4 os.

  • 125 g Mierne osolené maslo

  • 250 g Múka na cesto

  • 5 g Soľ

  • 1 Vajce

  • 50 g Mlieko

  • 300 g Filety z lososa (2 kusy)

  • 0.5 Šalotka

  • 3 pl Čerstvý kôpor

  • 0.5 Citrón

  • 100 g Mascarpone

  • 3 pl Crème fraîche s 30 % obsahom tuku

  • Soľ, korenie

  • 2 pl Múka na cesto

  • 1 Vaječný žĺtok

  • 50 g Mlieko

  • Morská soľ

  • 50 g Mascarpone

  • 3 pl Crème fraîche s 30 % obsahom tuku

  • 1 pl Čerstvý kôpor

  • 0.5 Citrón

  • Soľ, korenie

Príprava

Krok 1 /12

Maslo vopred vyberieme z chladničky, aby zmäklo.

  • 125g Mierne osolené maslo

Krok 2 /12

Do misky preosejeme múku. Pridáme soľ a zmäknuté maslo. Vmiešame vajce a mlieko, potom cesto premiešame končekmi prstov a spojíme ho do gule. Mierne ho vyrovnáme, zabalíme do potravinovej fólie a necháme 30 minút v chladničke.

  • 125g Mierne osolené maslo
  • 250g Múka na cesto
  • 5g Soľ
  • 1 Vajce
  • 50g Mlieko

Krok 3 /12

Filety z lososa dáme na dosku na krájanie. Podľa potreby zbavíme kože. Nožom nakrájame lososa na malé kúsky a potom ho nasekáme nadrobno. Do veľkej nádoby dáme nasekaného lososa. Šalotku ošúpeme a nakrájame na plátky, kôpor a kôru nasekáme a polovicu citróna vyžmýkame. Pridáme všetko do misy a premiešame. Pridáme mascarpone a smotanu a dochutíme soľou a korením. Vidličkou všetko opatrne premiešame. Dochutíme podľa chuti.

  • 300g Filety z lososa (2 kusy)
  • 0.5 Šalotka
  • 3pl Čerstvý kôpor
  • 0.5 Citrón
  • 100g Mascarpone
  • 3pl Crème fraîche s 30 % obsahom tuku
  • Soľ, korenie

Krok 4 /12

Na ľahko pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkáme cesto na hrúbku 2 mm. Pomocou formičky na sušienky s priemerom 10 cm vykrojíme z cesta kolieska.

Krok 5 /12

V malej miske zmiešame žĺtok s mliekom, aby sme získali zlatistú farbu. Okraj každého kolieska cesta potrieme trochou zmesi.

  • 1 Vaječný žĺtok
  • 50g Mlieko

Krok 6 /12

Na každé koliesko cesta dáme lyžicu lososovej plnky. Cesto preložíme, aby sme vytvorili empanadas, a na okraji ho zľahka stlačíme, aby sa uzavrelo. Empanády potrieme žĺtkovou zmesou, ale nie príliš veľkým množstvom.

Krok 7 /12

Na plech dáme 4 empanády. Plech na pečenie umiestnime do najvyššej polohy v rúre.

Krok 8 /12

Zapneme prístroj. Zvolíme program BAKE na 220 °C a nastavíme čas pečenia na 20 min. Stlačíme tlačidlo START.

Krok 9 /12

Pokračujeme v pečení: Zapneme prístroj. Zvolíme program BAKE na 230 °C a nastavíme čas pečenia na 15 min. Stlačíme tlačidlo START.

Krok 10 /12

Opakujeme pre všetky empanády.

Krok 11 /12

Medzitým pripravíme omáčku : v malej miske zmiešame mascarpone, crème fraîche, nasekaný kôpor a šťavu z polovice citróna. Dochutíme soľou a korením. Premiešame a odložíme do chladničky.

  • 50g Mascarpone
  • 3pl Crème fraîche s 30 % obsahom tuku
  • 1pl Čerstvý kôpor
  • 0.5 Citrón
  • Soľ, korenie

Krok 12 /12

Podávame zahorúca. Doplníme omáčkou.

Podobné recepty

Tefal
Tefal
30 min

Ryba s feniklom a kôprom

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Ryba s feniklom a kôprom
Tefal
Tefal
50 min

Miska s teriyaki a lososom

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Miska s teriyaki a lososom
Tefal
Tefal
25 min

Pizza s nórskym lososom a krevetami

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Pizza s nórskym lososom a krevetami
Tefal
Tefal
10 min

Fusilli s lososom

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Fusilli s lososom
Tefal
Tefal
27 min

Slané zemiakové vafle s lososom a čerstvým syrom

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Slané zemiakové vafle s lososom a čerstvým syrom