Donuty
- Celkový čas 1 h 30 min
- 20 min
Príprava - 30 min
Varenie - 40 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
25 cl Mlieko 3,2%
150 g Maslo
750 g Pšeničná hladká múka
0.5 čl Vanilín
1.5 štip. Soľ
10 g Sušené droždie
80 g Cukor
1 Vajcia
70 cl Rastlinný olej
Príslušenstvo
Hák na cesto
Príprava
Krok 1 /9
Ohrejte mlieko v hrnci na 30–35 stupňov.
Krok 2 /9
Na miernom ohni rozpustite maslo.
Krok 3 /9
Múku preosejte cez sito do samostatnej misy. Zmiešajte s vanilínom a soľou.
Krok 4 /9
V mise kuchynského stroja zmiešajte mlieko, cukor, droždie a maslo. Umiestnite misu na teplé miesto na 15-20 minút.
Krok 5 /9
Vráťte misu do stroja. Pridajte vajcia a otvorom nasypte preosiatu múku. Stlačte "Štart".
Krok 6 /9
Cesto nechajte odpočinúť 20 minút pri 45 stupňoch.
Krok 7 /9
Stlačte ""Štart"".
Krok 8 /9
Z cesta vytvarujte krúžky s vonkajším priemerom 10 cm a vnútorným priemerom 2,5 cm. Nechajte krúžky kysnúť 15 minút pri 45 stupňoch.
Krok 9 /9
Zahrejte rastlinný olej v panvici. Do rozohriateho oleja vložte pár donutov a smažte z oboch strán. Hotové šišky preložte na papierovú utierku a osušte. Opakujte kým nespotrebujete všetko cesto.