Chrumkavé obaľované cuketové lupienky
- Celkový čas 27 min
- 15 min
Príprava - 12 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
2 Cuketa
100 g Panko alebo klasická strúhanka
2 Vajce
50 g Múka
Soľ a korenie
Olej
Príprava
Krok 1 /5
Cuketu umyjeme a nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm. Pripravíme si tri taniere na obaľovanie: jeden s múkou, jeden s rozšľahanými vajcami a jeden so strúhankou. Múku a strúhanku ochutíme soľou a korením. Plátky cukety ponoríme do múky, potom do rozšľahaného vajíčka a nakoniec do strúhanky, aby sa dôkladne obalili. Cuketové lupienky môžeme zľahka postriekať olejom, aby boli chrumkavejšie.
Krok 2 /5
Cukety dáme do spotrebiča. Začneme piecť.
Krok 3 /5
Počas pečenia raz alebo dvakrát zatrasieme grilovacou doskou, aby sa lupienky rovnomerne upiekli.
Krok 4 /5
Keď sú cuketové lupienky zlatohnedé a chrumkavé, opatrne ich vyberieme z panvice a podávame horúce.
Krok 5 /5
Dobrú chuť!