Chrumkavé obaľované krevety v sladkokyslej omáčke
- Celkový čas 23 min
- 15 min
Príprava - 8 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
500 g Krevety
100 g Panko alebo klasická strúhanka
2 Vajcia
1 čl Kari korenie
75 g Múka
Soľ a korenie
Olej
3 pl Kečup
2 pl Jablčný ocot
1 pl Sójová omáčka
2 pl Hnedý cukor
1 pl Kukuričná múka
1 strúč. Cesnak
1 ks Čerstvý zázvor
10 cl Voda
Príprava
Krok 1 /5
Pripravíme si tri taniere na obaľovanie kreviet: jeden s múkou, jeden s rozšľahanými vajcami a kari korením a jeden so strúhankou. Múku a strúhanku ochutíme soľou a korením. Každú krevetu ponoríme do múky, potom do rozšľahaného vajíčka a nakoniec do strúhanky, aby sa každá kreveta dôkladne obalila.
Krok 2 /5
Obaľované krevety poukladáme na gril. Krevety môžeme zľahka postriekať olejom, aby boli chrumkavejšie.
Krok 3 /5
Krevety dáme do spotrebiča a pečieme dozlatista a dochrumkava.
Krok 4 /5
Kým sa krevety pečú, pripravíme si sladkokyslú omáčku. V malej rajnici si zmiešame kečup, jablčný ocot, sójovú omáčku, hnedý cukor, cesnak, zázvor a vodu. Privedieme do varu. Pridáme kukuričnú múku rozpustenú v troche vody a stále miešame, až kým omáčka nezhustne. Udržujeme teplé.
Krok 5 /5
Otvoríme rukoväť oboma rukami a opatrne vyberieme krevety zo spotrebiča. Podávame so sladkokyslou omáčkou. Dobrú chuť!