Grilované filety makrely s citrusom a chrumkavou zeleninou
- Celkový čas 35 min
- 15 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
300 g Červená paprika (približne 2)
500 g Cukety (približne 2)
2 strúč. Cesnak
2 pl Nasekaná petržlenová vňať
1 čl Soľ
6 cl Olivový olej
100 g Strúhanka
30 g Parmezán
2 Pomaranče
2 Limetky
4 Jarné cibuľky
3 pl Olivový olej
Soľ, korenie
700 g Filety makrely s kožou
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /5
Umyjeme zeleninu. Rozkrojíme papriky napoly, vyberieme jadierka, každú polovicu nakrájame na 3 a potom na 2 cm kúsky. Rozkrojíme cukety pozdĺžne napol a potom na 2 cm kúsky. Olúpeme a rozdrvíme strúčiky cesnaku, vo veľkej nádobe zmiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a olejom. Pridáme kúsky zeleniny, aby sa namočili v zmesi. Potom pridáme strúhanku a parmezán a premiešame, aby sa zelenina obalila.
Krok 2 /5
Zeleninu vysypeme na plech na pečenie. Skôr ako zapneme OptiGrill, umiestnime doň plech. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie červenej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí varíme 15 minút, dvakrát zamiešame.
Krok 3 /5
Medzitým ošúpeme pomaranče a limetky a vyberieme segmenty, pričom šťavu zachováme. Pridáme nasekané jarné cibuľky, dve tretiny olivového oleja, soľ a korenie. Odložíme nabok. Zvyšným olivovým olejom zľahka naolejujeme filety makrely.
Krok 4 /5
Po prvom uvarení zeleniny otvoríme gril v režime Celé jedlo a nastavíme bočný termostat do polohy 4. Poukladáme filety makrely mäsovou stranou na grilovaciu dosku a varíme 4 minúty, následne obrátime a necháme variť ďalšie 1 – 2 minúty podľa hrúbky filiet. Medzitým zeleninu znovu premiešame.
Krok 5 /5
Rozložíme filety makrely do misy, pokvapkáme citrusovou omáčkou a podávame s chrumkavou zeleninou.