Bravčové rebierka a jablko so zemiakmi
- Celkový čas 1 h
- 20 min
Príprava - 40 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
700 g Zemiaky s pevnou textúrou
4 pl Olivový olej
1 pl Sušené bylinky
2 Jablká
1 pl Horčica
4 pl Sušené listy šalvie
3 pl Olivový olej
4 Bravčové rebierka
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /8
Umyjeme zemiaky, nakrájame ich bez šúpania a nakrájame ich na veľké hranolky. Dôkladne ich osušíme čistou utierkou a vložíme do šalátovej misy.
Krok 2 /8
Jablká opláchneme a osušíme. Jablká nakrájame na 6 mesiačikov. Do šalátovej misy so zemiakmi pridáme jablká. Pridáme olej, sušené bylinky, soľ a korenie a premiešame.
Krok 3 /8
Všetko dáme na plech. Plech na pečenie umiestnime do najnižšej polohy v rúre.
Krok 4 /8
Zapneme prístroj. Zvolíme program ROAST na 200 °C a nastavíme čas pečenia na 40 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 5 /8
Horčicu dáme do misky. Pridáme šalviu, sušené bylinky, soľ a korenie a potom pridáme olivový olej. Miešame, kým nevznikne hladká omáčka. Pomocou lyžice rozotrieme omáčku po oboch stranách bravčových rebierok.
Krok 6 /8
Rebierka položíme na mriežku. Keď sú zemiaky a jablká upečené, umiestnime mriežku na pečenie na najvyššiu pozíciu rúry.
Krok 7 /8
Zapneme prístroj. Zvolíme program BAKE na 190 °C a nastavíme čas pečenia na 10 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 8 /8
Po dokončení varenia posypeme morskou soľou a podávame.