Tofu rebierka s tymiánom a vyprážanými zemiakmi
- Celkový čas 2 h 53 min
- 20 min
Príprava - 33 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
750 g Pevné tofu
3 strúč. Cesnak
100 g Barbecue omáčka
1 pl Horčica
6 cl Sójová omáčka
9 cl Voda
1.2 kg Zemiaky
2 pl Olej
50 g Maslo
1 zvä. Čerstvý tymián
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /6
Blok tofu nakrájame na „rebrá“ široké 2 cm a hrubé 2 cm. Umiestnime ich medzi dve vrstvy kuchynského papiera, prikryjeme a zaťažíme a necháme odkvapkať, kým pripravíme marinádu.
Krok 2 /6
Olúpeme a nakrájame strúčiky cesnaku a vložíme ich do malej misky, do ktorej sa zmestia kúsky tofu v jednej vrstve. Pridáme barbecue omáčku, horčicu, sójovú omáčku a vodu. Premiešame a naaranžujeme kúsky tofu. Necháme marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny.
Krok 3 /6
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na 1 cm kocky. Kocky umyjeme, aby sme ich zbavili prebytočného škrobu, a potom ich opatrne osušíme v utierke. Na plech na pečenie dáme olej, na kocky nakrájané maslo, vetvičky tymiánu, soľ a korenie. Na vrch nasypeme zemiaky nakrájané na kocky.
Krok 4 /6
Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie červenej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí pečieme 15 minút, v polovici doby pečenia zamiešame.
Krok 5 /6
Otvoríme gril v režime Celé jedlo. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Tofu rebierka osušíme a položíme ich na grilovaciu dosku na 8 minút, pričom ich každé 2 minúty otočíme o štvrtinu, aby sa opiekli z každej strany. Zemiaky pravidelne premiešame.
Krok 6 /6
Medzitým privedieme marinádu v malej rajnici do varu, aby vznikla sirupovitá omáčka. Obalíme ňou grilované rebierka tofu a podávame s vyprážanými zemiakmi.