Bravčové rebierka
- Celkový čas 3 h 25 min
- 10 min
Príprava - 2 h
Varenie - 1 h 15 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
4 os.
2 Rebrá s celkovou hmotnosťou 1,2 kg
6 pl Kečup
2 pl Med
2 pl Sójová omáčka
2 pl Omáčka yakitori
2 pl Sezamový olej
1 čl Strúhaný zázvor
Korenie
Príprava
Krok 1 /8
Pred prípravou necháme bravčové rebrá 15 minút odpočívať pri izbovej teplote.
Krok 2 /8
Pripravíme marinádu: do malej misky dáme kečup, med, sójovú omáčku, omáčku yakitori, sezamový olej a strúhaný zázvor. Dobre premiešame, kým nevznikne hladká náplň.
Krok 3 /8
Bravčové rebrá poukladáme na plech kosťou nadol. Pomocou štetca na pečenie nanesieme na rebrá veľké množstvo marinády. Dochutíme korením a necháme marinovať 1 hodinu v chladničke.
Krok 4 /8
Plech na pečenie umiestnime do najnižšej polohy v rúre.
Krok 5 /8
Zapneme prístroj. Zvolíme program BAKE na 140 °C a nastavíme čas pečenia na 2 hodiny. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 6 /8
Každých 30 minút potrieme hornú časť a boky rebier marinádou. V prípade potreby pridáme do plechu na pečenie trochu vody.
Krok 7 /8
Po vybratí z rúry nakrájame mäso na plátky medzi kosťami.
Krok 8 /8
Podávame zahorúca. Podávame s malou zeleninou alebo čerstvým šalátom. Ak nám zostane nejaká marináda, nalejeme ju do malého hrnca, 2 minúty jemne povaríme a podávame v miske.