Bravčové rebierka s cibuľovými krúžkami
- Celkový čas 1 h 30 min
- 20 min
Príprava - 1 h 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
16 Bravčové rebierka
220 g Hnedý cukor
9 g Paprika
3 g Mletý cesnak
3 g Mletá cibuľa
3 g Horčičné semienka
2 čl Mletá šalvia
Soľ, korenie
260 g Múka
50 cl Podmáslie
4 Vajcia
480 g Strúhanka
12 cl Olivový olej
4 Veľké žlté cibule
560 g Barbecue omáčka
Príslušenstvo
Gril Oddeľovač
Príprava
Krok 1 /6
Bravčové rebierka opláchneme pod studenou vodou a osušíme papierovou utierkou. V miske miešame cukor, 6 g papriky, cesnak, cibuľu, horčicu, šalviu, soľ a korenie do úplného zapracovania všetkých surovín.
Krok 2 /6
Na každú stranu nanesieme výdatné množstvo zmesi korenia.
Krok 3 /6
Vezmeme si 4 plytké misky alebo hlboké taniere. V prvej zmiešame múku, 3 g papriky a štipku soli. V druhej zmiešame podmaslie a vajcia, potom pridáme 30 g múčnej zmesi z prvej misky. V tretej zmiešame strúhanku, štipku soli a olivový olej pomocou vidličky, kým nie je olej rovnomerne rozložený. Polovicu strúhanky dáme do štvrtej misky.
Krok 4 /6
Olúpeme a nasekáme cibule na 1 – 2 cm krúžky. Cibuľové krúžky osušíme papierovou utierkou, aby sme ich zbavili nadbytočnej vlhkosti. Pomocou vidličky obaľujeme cibuľové krúžky v múke, potom v zmesi podmáslia a nakoniec v strúhanke. Jemne ich natrieme olivovým olejom.
Krok 5 /6
Vložíme grilovaciu dosku a oddeľovač do spotrebiča. Stlačíme tlačidlo Sync a pre P1 vyberieme režim PEČENÉ KURČA. Pre P2 vyberieme režim RYBY. Najprv pridáme polovicu bravčových rebierok na jednu stranu oddeľovača. Podľa potreby ich nakrájame na časti, aby sa zmestili do spotrebiča, a ukladáme ich mäsovou stranou dolu. Keď zaznie časovač, bravčové rebierka obrátime a na druhú stranu oddeľovača pridáme cibuľové krúžky. Pokračujeme vo varení. Po 10 minútach varenia nanesieme na bravčové rebierka výdatné množstvo barbecue omáčky a obrátime cibuľové krúžky. Pokračujeme vo varení.
Krok 6 /6
Po uvarení zopakujeme proces s druhou dávkou.