Pečené bravčové plece na kreolský spôsob s pomarančom a medom
- Celkový čas 3 h 25 min
- 30 min
Príprava - 1 h 10 min
Varenie - 1 h 45 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
600 g Bravčové pliecko
200 g Tekutý med
4 Limetky
4 Pomaranče
60 g Horčica
2 Cibuľa
6 strúč. Cesnak
30 g Zázvor
3 Sušené chilli papričky Vtáčie oko
2 pl Olivový olej
20 g Maslo
Muškátový orech
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Grilovacia mriežka
Príprava
Krok 1 /9
Bravčové pliecko z každej strany osoľte a potom ho nechajte 15 minút v chladničke.
Krok 2 /9
V miske pripravte marinádu: zmiešajte med s citrónovou a pomarančovou šťavou a horčicou. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na plátky hrubé asi 2 mm. Olúpte a nakrájajte strúčiky cesnaku. Ošúpte zázvor a nakrájajte ho na 3 časti. Do misky pridajte chilli papričky Vtáčie oko a premiešajte ich.
Krok 3 /9
Bravčové pliecko vložte do marinády a vložte do chladničky na 1 hodinu.
Krok 4 /9
Marinované a osušené mäso vložte do fritézy Easy Fry so štandardným podnosom a spustite program PARA pri 100 °C na 25 minút.
Krok 5 /9
Mäso vyberte a nechajte 30 minút odpočívať.
Krok 6 /9
Medzitým v hrnci na miernom ohni 25 minút redukujte marinádu s vytvorenou zmesou. Potom všetko prefiltrujte do menšieho hrnca pomocou jemného sitka. Zmes odložte na bok. Marinádu redukujte 10 minút, kým nevznikne sirupovitá omáčka. Odložte bokom.
Krok 7 /9
Zo zmesi odstráňte čili papričky a zázvor. Na stredne veľkú panvicu pridajte olivový olej a maslo. Zmes osmažte, kým ľahko nezhnedne, aby ste získali konfitovanú cibuľu. Po opečení pridajte štipku nastrúhaného muškátového orieška. Odložte bokom.
Krok 8 /9
Mäso položte na štandardný podnos Easy Fry a potom ho polejte trochou redukovanej omáčky. Spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri teplote 180 °C na 15 minút. Po 5 minútach skontrolujte, či mäso mierne skaramelizovalo. Každých 5 minút pokvapkajte zredukovanou omáčkou.
Krok 9 /9
Mäso vyberte a nakrájajte na rovnaké 1 cm hrubé plátky. Položte na servírovací tanier a pridajte konfitovanú cibuľu. Dochuťte trochou korenia. Podávajte so zvyšnou omáčkou a vychutnajte si ju.