Jahňacie kotlety marinované v talianskom korení
- Celkový čas 1 h 23 min
- 15 min
Príprava - 8 min
Varenie - 1 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
4 Bobule borievky
4 Zrnká bieleho korenia
1 Jarná cibuľka
1 strúč. Cesnak, nasekaný
2 pl Biele víno
6 pl Olivový olej
0.5 kôra Citrón
1 čl Zmes talianskych byliniek
8 Jahňacie kotlety (600 g)
Soľ
Príprava
Krok 1 /3
Pomocou valčeka alebo dna hrnca rozdrvte zrnká borievky a korenia. Vložte ich do veľkej misky. Jarnú cibuľku nakrájajte nadrobno a pridajte ju do misky spolu s nasekaným cesnakom. Pridajte biele víno, olivový olej, citrónovú kôru a zmes talianskeho korenia. Dobre premiešajte a potom pridajte jahňacie kotlety tak, aby boli poriadne ponorené v marináde. Umiestnite do chladničky aspoň na 1 hodinu.
Krok 2 /3
Otvorte gril OptiGrill v polohe Barbecue. Nastavte bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí položte jahňacie kotlety na gril a opekajte ich 4 minúty z každej strany. Kotlety rovnomerne rozdeľte na dve grilovacie dosky, aby sa rovnomerne prepiekli.
Krok 3 /3
Keď sú kotlety opečené, naaranžujte ich na taniere a ihneď podávajte.