Biele rybie filé v brokolicovej kôrke
- Celkový čas 40 min
- 20 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
1 Veľká hlava brokolice (približne 800 g)
6 pl Olivový olej
3 pl Petržlenová vňať
1 pl Kôpor
50 g Parmezán
4 Filety tresky
4 čl Horčica
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /9
Umyjeme brokolicu a nakrájame na ružičky.
Krok 2 /9
Vezmeme 100 g ružičiek. Pomocou strúhadla s malými otvormi nastrúhame ružičky, aby sme získali brokolicovú krupicu. Odložíme nabok.
Krok 3 /9
V hrnci dáme zovrieť vodu. Osolíme vodu a vložíme do nej zvyšok ružičiek. Varíme 4 minúty na strednom stupni ohrevu. Scedíme.
Krok 4 /9
Ružičky dáme do pekáča s rozmermi 30 cm x 24 cm.
Krok 5 /9
Pripravíme si strúhanku: brokolicovú krupicu, ktorú sme si odložili, zmiešame s olivovým olejom, petržlenovou vňaťou, kôprom a parmezánom. Dochutíme soľou a korením.
Krok 6 /9
Filety z tresky položíme do zapekacej misy na ružičky brokolice. Filet z tresky potrieme horčicou pomocou lyžice a obalíme ho v brokolicovej strúhanke.
Krok 7 /9
Kastról položíme na mriežku na pečenie. Plech umiestnime do strednej polohy v rúre.
Krok 8 /9
Zapneme prístroj. Zvolíme program BAKE na 200 °C a nastavíme čas pečenia na 20 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 9 /9
Rybu podávame s brokolicou.