Zeleninové antipasti a burrata na taliansky spôsob
- Celkový čas 40 min
- 20 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
4 os.
2 Červené papriky (250 g)
1 Baklažán (250 g)
1 Cuketa (250 g)
1.5 pl Cibuľa v prášku
1.5 čl Mletý cesnak
1.5 čl Talianske korenia
1.5 čl Balzamikový ocot
250 g Sušené rajčiny v olivovom oleji
3 pl Balzamikový ocot
3 strúč. Cesnak
4 pl Olivový olej
1 vet. Čerstvý rozmarín
4 Burrata
250 g Sušené rajčiny
1 zvä. Bazalka
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /8
Umyjeme zeleninu. Z papriky odstránime semienka a potom všetku zeleninu nakrájame na tyčinky.
Krok 2 /8
Zeleniny vložíme do samostatných misiek. Do každej misky pridáme tretinu cibule v prášku, tretinu cesnaku v prášku, tretinu talianskeho korenia a tretinu balzamikového octu. Z nádoby so sušenými paradajkami vylejeme olej a rozdelíme ho do 3 misiek. Dochutíme soľou a korením a premiešame.
Krok 3 /8
Obsah misky položíme na plech na pečenie. Pridáme 3 strúčiky neolúpaného cesnaku.
Krok 4 /8
Plech na pečenie umiestnime do najvyššej polohy v rúre.
Krok 5 /8
Zapneme prístroj. Spustíme program GRILL na 200 °C a nastavíme čas pečenia na 20 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 6 /8
V miske zmiešame balzamikový ocot, olivový olej a nasekaný rozmarín.
Krok 7 /8
Po vybratí z rúry pokvapkáme zeleninu zmesou balzamikového octu, olivového oleja a rozmarínu.
Krok 8 /8
Zeleninu podávame vlažnú s burratou, sušenými rajčatami a lístkami bazalky.