Švajčiarske rösti s grilovanými šampiňónmi
- Celkový čas 50 min
- 20 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (3)
Suroviny
6 os.
1 kg Zemiaky
150 g Cibuľa (asi 1 veľká)
1 pl Zemiakový škrob
1 čl Semiačka rasce
1 pl Slnečnicový olej
2 Vajcia
500 g Pečiarky
2 strúč. Cesnak
60 g Jarné cibuľky
2 pl Slnečnicový olej
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /5
Zemiaky ošúpeme. Nastrúhame ich na strúhadle s veľkými otvormi, potom ich silno stlačíme medzi rukami nad misou a vložíme do inej misy. Ošúpeme a nakrájame cibuľu a pridáme ju k zemiakom. Vodu zo zemiakov, ktorá zostala v miske, opatrne vylejeme, zozbierame škrob, ktorý sa usadil na dne, a pridáme ho do misky s ďalším zemiakovým škrobom. Pridáme rascu, olej a vajcia. Hojne ochutíme soľou, korením a zmiešame.
Krok 2 /5
Zmes rösti nalejeme do plechu na pečenie. Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie červenej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí pečieme 10 minút.
Krok 3 /5
Medzitým umyjeme huby, nakrájame ich na 1 cm plátky a vložíme do misky spolu s ošúpanými a nasekanými strúčikmi cesnaku, nadrobno nakrájanou cibuľou, olejom, soľou a korením. Premiešame.
Krok 4 /5
Otvoríme gril v režime Celé jedlo. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Rösti opatrne otočíme 2 špachtľami a polovicu húb položíme na grilovací tanier. Necháme grilovať 10 minút, pričom ich v polovici obrátime. Odložíme a rovnakým spôsobom pripravíme aj zvyšok húb. Rösti naposledy otočíme 5 minút pred dopečením húb.
Krok 5 /5
Rösti podávame nakrájané na kúsky spolu s hubami.