Kuracie a zemiakové špízy na havajský spôsob
- Celkový čas 1 h 36 min
- 15 min
Príprava - 21 min
Varenie - 1 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
85 g Kečup
70 g Hnedý cukor
9 cl Sójová omáčka
4 pl Olivový olej
1 pl Ryžový ocot
1 Bio limetka
2 pl Prášok Colombo
2 strúč. Nasekaný cesnak
2 pl Sezamový olej
Soľ, korenie
400 g Kuracie filety
500 g Čerstvý ananás
1 Veľká zelená paprika
1 Veľká červená paprika
1 Veľká červená cibuľa
2 Zemiaky
1 sem. Sezam
Príprava
Krok 1 /8
V miske pripravíme marinádu. Zmiešame kečup, hnedý cukor, sójovú omáčku, polovicu olivového oleja, ryžový ocot, limetkovú kôru a šťavu, korenie, nasekaný cesnak a sezamový olej.
Krok 2 /8
Kura nakrájame na 2 cm kocky.
Krok 3 /8
Pripravíme ananás a všetky umyté a ošúpané zeleniny. Ananás a zemiaky nakrájame na 2 cm kocky, papriku a cibuľu na 2 cm štvorčeky. Potrebujeme 24 kociek (alebo štvorčekov) z každej ingrediencie.
Krok 4 /8
Umiestnime hrniec s osolenou vodou na oheň a privedieme ju do varu. Zemiaky varíme približne 5 až 10 minút. Dbáme na to, aby zostali pevné.
Krok 5 /8
Na osem špízov striedavo napichujeme kuracie mäso, zeleninu a ananás. Zostavíme ich podľa svojich predstáv.
Krok 6 /8
Špízy položíme na tanier a potrieme ich marinádou. Misku prikryjeme potravinovou fóliou a dáme na 1 hodinu do chladničky.
Krok 7 /8
Otvoríme OptiGrill v polohe Barbecue. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí poukladáme špízy na grilovaciu dosku a pečieme 15 minút, pričom ich pravidelne obraciame, aby sa opiekli zo všetkých strán.
Krok 8 /8
V malom hrnci na miernom ohni 2 až 3 minúty redukujeme zvyšnú marinádu. Keď sú špízy pripravené, potrieme ich zredukovanou marinádou a sezamovými semienkami. Okamžite podávame.