Grilované papriky na taliansky spôsob
- Celkový čas 25 min
- 10 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (6)
Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Precision EY505815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801D15 Nerezová/Čierna Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
6 os.
6 Červené papriky
9 cl Olivový olej
3 strúč. Nasekaný cesnak
3 g Nasekaná čerstvá bazalka
3 plátok Sardelové filety
1.5 pl Balzamikový ocot
Soľ, korenie
30 g Píniové orechy
60 g Parmezánové hobliny
Príslušenstvo
Gril Odkvapkávacia tácka
Príprava
Krok 1 /3
Rozkrojíme papriky napol, zbavíme semien a potom každú polovicu rozkrojíme pozdĺžne na tri časti. Zmiešame s polovicou olivového oleja, cesnakom, bazalkou, sardelami a balzamikovým octom. Dochutíme soľou a korením.
Krok 2 /3
Vložíme do spotrebiča grilovaciu dosku, potom navrch poukladáme papriky. Predhrejeme na 15 minút v režime GRIL pri 200 °C a varíme 15 minút. V polovici varenia zeleninu premiešame. Ak máte fritézu Easy Fry Oven & Grill 9v1, dajte grilovaciu dosku na horný rošt fritézy Easy Fry Oven & Grill, s odkvapkávacou miskou naspodku. Zatvoríme dvierka a nastavíme režim GRIL na 200 °C a predhrievame 15 minút. Vložíme papriky do spotrebiča. Nastavíme režim GRIL pri 200 °C na 15 minút.
Krok 3 /3
Po skončení varenia a keď sú papriky mäkké, presunieme na misu, pokvapkáme zostávajúcim olejom a necháme vychladnúť. Papriky pred podávaním posypeme píniovými orieškami a parmezánovými hoblinami.