Zapekaná klobása so zeleninou
- Celkový čas 50 min
- 15 min
Príprava - 35 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
4 os.
100 g Ružičkové kely
200 g Baby zemiačiky
100 g Zelené fazuľky, rozpolené
100 g Špargľa
1 Žltá paprika (70 g)
1 Zelená paprika (70 g)
400 g Údená klobása
4 strúč. Cesnak
1 pl Sušené oregano
Soľ, korenie
20 cl Olivový olej
Petržlenová vňať
Príprava
Krok 1 /5
Zeleninu umyjeme a osušíme bez ošúpania. Ak je to potrebné, ružičkový kel rozrežeme na polovicu. Zemiaky nakrájame na štvrtiny pozdĺž dlhšej strany. Zelené fazuľky rozrežeme na polovice. Špargľu nakrájame na 2 alebo 3 časti. Papriky nakrájame na pásiky. Nakrájame klobásy na polcentimetrové kúsky.
Krok 2 /5
Všetku zeleninu a kúsky klobásy dáme na plech. Pridáme neolúpané strúčiky cesnaku a oregano. Dochutíme soľou a korením. Pridáme olivový olej a premiešame, aby sa olej a korenie rovnomerne rozložili.
Krok 3 /5
Plech umiestnime do strednej polohy v rúre.
Krok 4 /5
Zapneme prístroj. Zvolíme program BAKE na 190 °C a nastavíme čas pečenia na 35 minút. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 5 /5
Počas varenia zeleninu z času na čas premiešame varechou. Hneď po vytiahnutí z rúry ju posypeme petržlenovou vňaťou.