Špízy s klobásou a zeleninou
- Celkový čas 1 h
- 15 min
Príprava - 15 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
2 pl Sezamový olej
2 pl Neutrálny olej
5 pl Sójová omáčka
1 pl Med
1 pl Sušený tymián
1 čl Mletá cibuľa
1 Cuketa
1 Červená paprika
2 Varená kukurica na klasoch
600 g Talianske klobásy
Neutrálny olej
Sezam
Príprava
Krok 1 /7
Do plytkej misky nalejeme sezamový olej, čistý olej, sójovú omáčku, med, tymián a cibuľový prášok. Zamiešame.
Krok 2 /7
Cuketu a papriku umyjeme a osušíme. Cuketu nakrájame na 1 cm plátky. Papriku rozrežeme na dve časti, aby sme ju zbavili jadierok. Potom ju nakrájame na veľké štvorce veľkosti 2 cm x 2 cm.
Krok 3 /7
Kukuričný klas nakrájame na 2 cm plátky. Nakrájame klobásy na 3 cm hrubé kúsky.
Krok 4 /7
Na špajle striedavo napichujeme zeleninu a kúsky klobásy, plátky kukurice, cukety, papriky a údenej klobásy. Urobíme aspoň 8 špízov.
Krok 5 /7
Kebaby potrieme marinádou, pridáme zvyšok marinády a za občasného miešania necháme marinovať 30 minút.
Krok 6 /7
Otvoríme OptiGrill v polohe Barbecue. Nastavíme bočný termostat do polohy 3. Po predhriatí uložíme špízy na grilovaciu dosku a pečieme 10 až 15 minút, pravidelne ich obraciame. Špízy pravidelne polejeme trochou marinády.
Krok 7 /7
Posypeme praženými sezamovými semiačkami a podávame hneď.