Lievance so zeleninou a fetou
- Celkový čas 28 min
- 15 min
Príprava - 13 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
125 g Múka
1 čl Prášok do pečiva
Soľ, korenie
5 Vajcia
7.5 cl Perlivá voda
12.5 cl Mlieko
1 pl Olivový olej
90 g Jarná cibuľka (asi 1 zväzok)
75 g Syr feta
200 g Červená paprika (približne 1)
200 g Mrkva (asi 2)
200 g Kyslá smotana alebo šľahačková smotana
1 Nasekaná petržlenová vňať
2 pl Najemno nasekaná pažítka
Príslušenstvo
Plech na pečenie Plech na pečenie XL
Príprava
Krok 1 /5
Do misy nasypeme múku a droždie, pridáme soľ, potom vajcia, perlivú vodu, mlieko a olej a šľaháme, aby vzniklo hladké cesto. Pridáme jarnú cibuľku a premiešame.
Krok 2 /5
Na dno plechu na pečenie dáme papier na pečenie a nalejeme polovicu cesta. Posypeme polovicou rozdrobeného syra feta.
Krok 3 /5
Otvoríme gril v režime Celé jedlo a umiestnime plech na pečenie. Nastavíme bočný termostat do polohy 3. Po predhriatí poukladáme papriku a mrkvu na grilovaciu dosku. Po 3 minútach opatrne vyberieme prvý lievanec aj s papierom na pečenie. Do plechu na pečenie vložíme nový papier na pečenie, nalejeme zvyšok cesta, posypeme zvyšným syrom feta a pečieme 10 minút, pričom zeleninu občas premiešame.
Krok 4 /5
Po upečení vyberieme druhý lievanec z plechu pomocou papiera na pečenie. Dva lievance položíme vedľa seba na pracovnú dosku tak, aby sa na dlhších stranách mierne prekrývali. Prikryjeme tromi štvrtinami zeleninových pásikov a zrolujeme.
Krok 5 /5
Rolku vložíme do misky, polejeme ju trochou bylinkovej smotanovej omáčky a posypeme zvyšnou zeleninou. Tesne pred podávaním nakrájame plátky a podávame so zvyšnou bylinkovou omáčkou.